RECEPTEN

We hebben een PS. food & lifestyle kookboek dat je bij opstart van het programma krijgt met gemakkelijk haalbare gerechten in. Hier een paar van mijn favoriete gerechten. Inspiratie nodig voor speciale dagen? Stuur hiervoor even een mail en ik help je graag verder.

 
0-37827-facebook.jpg

Wrapbootje met salsa en gebakken scampi

Bereidingstijd : 15 minuten Aantal personen: 1 Fase 1

Ingrediënten : 1 PS. wrap , 40 à 50g scampi, 2 tomaten (in kleine blokjes), 1/2 avocado (in blokjes), 1/4 rode ui (fijn gesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 2tl roomkaas natural light ( vb Philadelphia), 1/2 el olijfolie, 1/2 tl paprika poeder, 1/2 mespunt cayennepeper, 1/2 takje peterselie .

Materiaal : Muffin / cupcake bakblik

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175 °C. Besmeer de wrap met olijfolie en snijd in vieren. Vul de cupcake vormpjes met de wrap en doe deze 10 minuten in de oven. Meng intussen de garnalen met de kruiden en bak ze in 4 minuten krokant en gaar. Meng de rode ui, avocado en tomaat en breng op smaak met wat peper en zout. Vul de bootjes met deze tomatensalsa en leg daarbovenop de gebakken garnalen. Garneer met een beetje roomkaas en peterselie. Serveer met de overgebleven tomatensalsa.

 
43215_0_4.jpg

kruidige kip met citroen en asperges

Bereidingstijd : 15 minuten Aantal personen: 1 Fase 1

Ingrediënten : 1 kipfilet, 100 g groene of witte asperges gewassen (witte geschild), 50 g gemengde sla, kleine tomaatjes (gehalveerd),1 el olijfolie, 1 schijfje citroen, 2 takjes rozemarijn (enkel de naaldjes), snufje chilipoeder, snufje paprikapoeder, snufje uienpoeder, peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kipfilet in met een halve eetlepel olie, chilipoeder, paprikapoeder, uienpoeder en peper en zout. Verhit de olie in een pan en braad de kip aan beide kanten kort aan. Leg de kipfilet in een ovenschaal en besprenkel met de rest van olie, de rozemarijn en leg het schijfje citroen er bovenop. Laat de kipfilet in circa 15 minuten gaar worden in de oven. Stoom of kook de asperges in circa 8 minuten beetgaar. Serveer met de salade en de tomaat.

 
40419_0.jpg

ricotta-spinazie rolletjes

Bereidingstijd : 25 minuten Aantal personen: 4 Fase 1

Ingrediënten : 2 zakjes PS. omelet met kruiden, 300 g verse spinazie, 8 cherrytomaatjes (in vieren), ¼ courgette in blokjes, 150 g ricotta, 125 g roomkaas light, 1 el kruidenroomkaas light, Parmezaanse kaas (vanaf fase 2), 2 el olijfolie, 1 el verse basilicum (fijngesneden), 1 el verse peterselie (fijngesneden), verse bieslook (optioneel), peper

Bereidingswijze:

Doe 180 ml water in de shaker en meng met de inhoud van de zakjes omelet kruiden. Goed schudden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak één grote omelet circa 30 seconden aan weerszijden. Laat goed afkoelen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en wok de spinazie samen met de courgette en de kruidenroomkaas tot de spinazie is geslonken. Laat ook dit goed afkoelen. Meng de roomkaas met de ricotta, basilicum en peterselie tot een kruidenkaas. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Bestrijk de omelet met de kruidenkaas en beleg vervolgens met de spinazie, courgette en tomaatjes. Rol de omelet op in plastic folie en leg circa 1 uur in de koelkast. Snijd vervolgens in gelijke plakjes en verdeel over 4 borden. Garneer met de Parmezaanse kaas (vanaf fase 2) en eventueel wat takjes bieslook. Let op! Dit recept is voor speciale gelegenheden en feestdagen. Kies maximaal 4 x per jaar een recept uit deze categorie als je in fase 1 of 2 van het PowerSlim afslankprogramma zit.