Wat eten we met de feestdagen ...

De feestdagen komen eraan en ook al is het in huiselijke sfeer, toch is iedereen al bezig met zijn feestmenu. Je kan koolhydraatarm koken en toch een feestelijke maaltijd op tafel zetten. Zopas is er een PS boek bijgekomen waar topchefs prachtige koolhydraatarme top gerechten hebben klaargemaakt. Zelf zijn we geen topchef maar desalniettemin kunnen we toch de gerechten naar ons eigen hand zetten.

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is een vervanger voor aardappelen, want de kroketjes blijven toch een onderdeel van de gerechten. Daarom geef ik jullie even deze vergelijking mee zodat je zelf de juiste keuze kan maken.

Per 100g rauw                                 kcal               Eiwitten               Koolhydr. waarvan Suiker   Zetmeel   Vezels     

Aardappelen, nieuwe                    71         2,2                              15,1                            0,7            14,1        1,2

Zoete aardappel                             70           1,3                              14,3                           4,2            10,1       2,7

Pompoen                                          15          0,7                              2,2                             1,7            0,5          1,0

 

Tip : maak pommes duchesse voor in de oven met pompoen 😉

Volgende
Volgende

De donkere winterdagen ...